Daniels Gym Logo fc

Daniel's Gym

Wij willen snel bekendheid geven aan onze club

Merkontwikkeling

Online marketing

Ledenwerving

I have a dream!

Het was hun droom: een sportschool oprichten, waarbij je ook échte individuele begeleiding kunt krijgt. Er is door de eigenaren dan ook volop ingezet om de sportschool in te richten. En daarbij is de ontwikkeling van de marketing even ‘naar later’ geschoven. Zo werden wij 4 weken voor de opening van de club door Daniel’s Gym benaderd met de vraag om ze te helpen met de werving en communicatie. Vanaf dat moment zijn we betrokken geweest bij de opstart en de groei van de club en hebben we de opening, de communicatie en de werving van leden verzorgd. O ja, er was nog helemaal niets, dus moest er in een korte tijd een logo met bijbehorende huisstijl worden ontwikkeld. Gevolgd door een landingspagina, PR en advertenties om bekendheid te geven aan de nieuwe sportclub.

Resultaten

0
Leden (in 1e jaar)
0
Volgers Facebook (in 2 jaar)
+ 0 %
Organisch verkeer website
+ 0 %
Naamsbekendheid

Leden werven in korte tijd

Omdat er tot de datum van opening weinig tijd was voor het ontwikkelen van de complete website, zijn we gestart met een landingspagina met daaraan een presale campagne gekoppeld. Omdat er nog geen ledenbestand was zijn we, voordat de club werd geopend, gestart met een sneak preview voor belangstellenden. Gevolgd door een kettlebell hunt actie met een hoofdprijs van maar liefst € 10.000.

Mensen gaan naar een sportclub om aan hun lichaam en conditie te werken. Ter ondersteuning en motivatie hebben we samen met Daniel’s Gym een concept voor het Daniel’s Body Plan uitgewerkt. Mensen worden begeleid in het sporten en met de voeding en daardoor gemotiveerd om vol te houden en er een succes van te maken. En dat werkt!

Valentijn actie Daniel's Gym
Summer Body Plan Daniel's Gym

Binnen een jaar fitnessclub van het jaar!

Direct na de opening ging de website live waarop de meest elementaire zaken stonden vermeld. Gedurende de periode daarna is de website verder uitgebouwd. Alle content moest worden gemaakt. En met seasonal wervingscampagnes zijn leden geworven. Later werd de website uitgebreid met blogartikelen waarvan de onderwerpen vanuit inzichten in de doelgroepen, kennis van de branche en de fase waarin de club zat, voorgesteld en geschreven. De onderwerpen zijn bepaald op basis van het klantprofiel en de bijbehorende behoefte(n) van de doelgroep. De allereerste artikelen hebben nog steeds veel attentiewaarde en worden nog regelmatig gelezen.

Binnen een jaar tijd werd Daniel’s Gym tijdens de Dutch Fitness Awards uitgeroepen tot fitnessclub van het jaar, hadden ze 368 vaste leden en 665 volgers op Facebook.

Na 2 jaar was het organisch verkeer verdrievoudigd door optimalisatie van content en plaatsing van blogs (+156%).

Het aantal gebruikers was 1.458 waarvan 1.218 nieuwe gebruikers.

Ook de inzet van een maandelijkse nieuwsbrief was duidelijk zichtbaar. In de eerste maand werd 117 keer doorgeklikt naar de website met 145 sessies.

Campagnes en social posts waren verdrievoudigd en het directe verkeer (naamsbekendheid) nam met 30% toe.

merkontwikkeling   |   logo & huisstijl   |   online strategie   |   social marketing   |   guerrilla marketing   |   website   |   ledenwerving   |   blogs   |   storytelling   |   fotografie   |   video

Daag ons uit !

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?